a href="http://www.glitter-graphics.com">

pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets

background

Thursday, January 30, 2014

kebakaran rumah salsabila .

hye! hari ni pagi pagi lagi shitah datang rumah. haha. kita orang pergi melawat salsabila. kesiann, rumah dia terbakar masa on the way nak daftar unikl kat melaka. tahu tahu rumah memang dah hangus terbakar. katanya rugi banyak jgk, estimate dalam 200 ribu lebih. mana taknya memang sebuah rumah dengan evrything kat dalam termasuk barang kemas. hmm, musibah bila nak datang, sekejap je kan? tapi, Alhamdulillah takde nyawa yang terkorban.

actually, kat rumah dia tu tinggal abang dia sorang je sebab siblings yang lain semua duk kl. kebakaran disyakki berpunca drpd litar pintas. katanya, abang dia tinggal laptop tak off plug masa nak keluar pergi ke sawah petang tuu. tetiba rasa tak sedap hati and bunyi macam orang main mercun. pastu nampak asap. bila sampai rumah je, tengok api dah marak. nasib baik la sempat selamatkan kereta and motor. cehh, post harini macam laporan news la pulakk. haha.

ni la saki baki kebakaran rumah dia tuh ;




sama sama lah kita doakan kepada mangsa agar diberikan kelapangan dan kesihatan. :)
bye .

Wednesday, January 29, 2014

dreams .

last two days, i've got a strange dreams. it may be strange but it makes me keep on thinking about it. melly tak tahu apa maksud mimpi tu sebenarnya. ye la, some people says that mimpi tu hanya mainan tido, but i do believe that my dreams do means something. all i hope is everything will be fine. okay, let me just explain briefly regarding my dream tuu ea.

melly mimpi, time tuu langit berkabus tebal. i look up at the sky and tetibe je kabus tuu terbuka and langit jadi cerah. then, ada bulan kt tengah tengah tu. bulan tu memang perfect sangat . Cantik. serious. and dalam bulan tuu ada kalimah Allah . memang jelas sangat nampak kalimah tu. bila sedar je dari tidur, melly terfikir, apa maksud semua ni. bila cerita kat parents, dorang cakap Allah nak bagi petunjuk kat melly agar tak lupa Allah. in sha Allah mimpi tu membawa kebaikan. Amin.


Tuesday, January 28, 2014

can't wait..

sekarang ni kan musim CNY, so semua orang berpusu pusu nak balik. actually, i'm not concerning pun pasal cuti nih sebab kita still duk rumah and buat apa nak fikir pasal cuti kan? haha. in fact, melly tak ingat langsung pasal CNY nih. nak dijadikan cerita, melly chat la dengan miyo , kawan melly yang study kat UTP tuh. tetibe dia cakap nak jumpa melly hari sabtu 2.2. haii, dia ni melawak ke, mimpi ke apa malam2 nih. tetibe je cakap nak jumpa aku. dengan penuh blur nya melly tanya dia. macam mana nak jumpa? nak suruh aku pergi perak? memang tak laa. then, dia cakap, aku cuti la. CNY kan? hahaha. kolotnya aku, cuti umum pun taktahu. memntang mentang la dah habis sekolah and duduk rumah je, sampai tak ingat hari, tarikh and cuti bagai. haha. so, conclusion from the story hari sabtu nih jumpa miyo. haha. dapat jugak jumpa dengan classmate yang sentiasa bersama dengan aku ke mana mana saja. haha. tak kira la pergi mana pun, mesti sekali. tapi, jumpa miyo je la. dua orang lagi tuu duduk jauh. hmm, tetibe pulak rasa macam nak nangis. rindu classmate :( rindu geng Jemaah . rindu semua yang aku ada kat sekolah. hmm, k bye. kang tak pasal pasal dengan tak sengajanya terbina satu empangan kat sini.

strangers :/

story melly harini agak menakutkan tapi lucu laa jugak kalau di ingatkan balik. haha. semalam, ada la sorang mamat ni, dia add melly dlam facebook. dengan penuh friendly nya, melly approve la kan? haha. melly ni memang pantang orang add, terus approve. haha. then, lepas approve tu je, terus mamat ni hantar chat. assalamualaikum :) haha. melly pun reply la balik salam dia tuh. then dia cakap dia tuh, bdk mrsm batu pahat. jauhh tuu. haha. then, he keep on saying , awak ni comell lah. sweet la apa? scary kan? haha, dah la siap story pasal kisah lampau dia kat melly. dengan rela hatinya melly dengar. macam lucu je kan mamat nih. haii, siapa la agaknya suruh dia buat kerja camnih ea? dah la siap cakap nak jumpa aku bagai. haii, sorry, i am not that kind of girl la , senang senang nak keluar and meet up someone i don't know. memangla, kawan kena seribu tapi, as a girl kena beware jugak kan? plus, lelaki nih, mana boleh nak percaya sangat. besides, melly ada hati yang perlu di jaga. haa, tuu dia part paling extreme! haha. dah laa. janji habis belajar dengan jayanya dulu melly. jaga la sikit2 kan? takkan la taknak jaga langsung? lepas je habis master, focus betul2. master? in sha Allah. jadi sorang engineer yang sukses, cari duit, buat rumah, beli kereta. haha. apa la yang aku membebel ntah pape ni? okay, bye. semakin lama, semakin mengarut aku nih.

Sunday, January 26, 2014

medical check up

today, pagi pagi buta laagi melly bangun sebab dah buat appointment dengan klinik nk buat medical check up. okay, as promised pukul 8 and dengan patuhnya melly memang sampai kat klinik sharp 8.00 a.m in the morning. punya la frust menunggeng bila tengok klinik tu dah full of crowd. okay, sabar lagi. dengan pasrahnya melly got into the clinic, papa tolong ambik nombor. 0042 nah. ambik kau. datang dah sharp, tp dapat no 42. sabor je laa. so, dengan rela hatinya menunggu la si gadis nih kat ruang menuggu . tunggu punya tunggu, tengok jam dah pukul 9.30. nama still lg tak di panggil. haii, rasa macam nak ketuk ketuk je kepala pakcik kat kaunter tuh. buat kerja slow tahap kura kura apa melly pun taktahu la. tp, actually tak boleh salahkan si pak cik tu jgk, orang dah ramai kan. tp, yang paling tak boleh terima, cakap tu suka je nak menengking orang. okay melly, sabar lagi. ujian ni. biasala tuu kan? haha.

then, 9.40 barulah terdengar nama si comell mana ntah, Melissa Juliana binti Mazuki. haa, tuu dia. maka bangunlah seorang puteri setelah mengeram telur for almost two hours. dah la aku ni mmg blurr bab2 pegi klinik nih, tanya la sorang senior nurse nih. amboi, senior kan, ikut sedap mulut dia je nak tengking aku. hai, kena tengking lagi. mulut melly nih memang dah tak boleh duk diam. mumbling la kita sorang sorang. haha. memang harini agak rasa terkilan sebab waktu tido dah terkorban, dah la tengah cuti nih. hehe. pastu, stuck in the crowd and keliling staf2 yang agak mengecewakan for about 3 hours. huhh, tak belajar piagam pelanggan ke? haha. suka hati aku je nk kutuk orang. even budak praktikal is even better dari yang memang asal usul kat tempat tu. hadeihh, sumpah aku taknak pergi klinik lagi! fobia doh tengok muka muka yang masam macam dorang telan cuka berdozen agaknya before masuk kerja. haha. kutuk orang lagi. haii, apa nak jadi la kau ni melly. kerja asyik kutuk orang je.

conclusion of the day, sentiasalah sabar walau dimana anda berada. sebab bila kita sabar, rasa nak marah pun went out macam tuu je dari dalam diri yang membara bagai taknak padam apinya. haa, melly practice untuk jadi seorang penyabar ye! bye!

Saturday, January 25, 2014

kerepek tak sedap.

i just read a tweet from a friend ;  A MORNING TEXT DOESN'T ONLY MEANS GOOD MORNING,IT ALSO MEANS I THINK ABOUT YOU WHEN I WAKE UP.

haa, kalau kes macam ni boleh dipercayai ke tak nih? haha. okay take it 50 50 je laa ? tk pyh nk percaya sangat , word can make up thousands of thought. haha.agak terkejut first time baca, bt when think about it, alaa, tkde pape la. so, baik berpandangan positif dan mengelakkan kontroversi. haha. apa ke benda la yang aku merepek pagi pagi nih? tp, no wonder la kan kalau ingat kat kawan kawan pagi pagi ni.it not a mistake by the way. wah, terasa bagai dihargai kalau camnih. haha. mandi tak basah la aku harini. okay, let stop the nonsense. Bye :)

Friday, January 24, 2014

again, haha.

sekali lagi YOU TURN ME ON , ayat yang power, ayat yang kasi aku blushing tak habis, kedengaran lagi. rasa malu la pulak nak dengar ayat nih bila dah tahu maksud yang sebenar. bak kata Ain, otak aku suci bersih, benda camnih pun taktahu. takde la suci sangat, im creeping to the world of maturity. haha. boleh la kan nak belajar benda benda camnih. aduhh. masih terfikirkan kesilapan aku buat semalam. malu habis. nasib baik la, dia dah tak ungkit pasal semalam. tp still lagi tanya aku pasal PMS. sampai aku malu nak jawab regarding PMS. tapi dia buat lek je. ada ke? menebalkan muka je la aku jawab. nasib baik dalam chat. kalau berdepan dengan kawan aku tuh, aku taktahu la macam mana reaksi aku bila dia tanya . tapi, lambat lagi kut nak jumpa ngan kawan aku tuh. maklumlah, semua orang busy sekarang dah masuk universiti kan? nothing much to say, bye :)

Thursday, January 23, 2014

prank.

gara gara ayat YOU TURN ME ON , malu habis aku harini. memang blushing laa. kenapala aku ni bongok sangat? okay, harap harapnya theres no such thing between us after this. aaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh. aku malu. macam mana la boleh terjerat sampai macam tuu sekali. conclusion from my story harini, berhati hati lah ye. kalau taktahu maksud sesuatu perkataan tuu, tanya kawan perempuan je semua. tak kira la kawan rapat tu laki sekali pun, still kena tanya kawan perempuan dulu. nanti dapat malu macam melly ni hah. okay. bye
#feeling LOST.

Wednesday, January 22, 2014

BEWARE GIRLS OUT THERE.

harini ada baca satu post kat facebook. as a girl i fell the awareness about it. kepada ahli keluarga, guru guru, kawan kawan tadika sampai sekolah menengah and semua perempuan la, take a good care of yourself out there. people are getting cruel and turn out to a beast as the world are getting older. manusia akhir zaman tak berhati perut langsung. hanya tahu melepaskan nafsu masing masing. ni la post yang melly baca tadi, i'm getting goosebumps . alahai, apa nak jadi la?

Gadis2, mohon baca . Menurut laporan PDRM, seorang wanita telah dirogol oleh 6 orang lelaki , pada malam Rabu yg lepas. Wanita tersebut tidak berupaya untuk mengingati kejadian malam tersebut, namun ujian mengesahkan bahawa beliau telah dirogol berulang kali dengan kesan rohypnol di dalam darahnya dan progestrex, sejenis pil “mencuci” yang kecil. Dadah tersebut kini digunakan oleh perogol- perogol dan kemudian “mencuci” mereka. Progesterex dibekalkan kepada para Doktor haiwan untuk “mencuci” haiwan besar. Khabarnya Progesterex digunakan bersama Rohypnol, sebagai dadah “Dating” dan rogol. Apa yang mereka perlu lakukan ialah menitiskan Rohypnol ke dalam minuman si gadis, mangsa tersebut tidak akan ingat apa-apa pun esok paginya, apa yang berlaku kepadanya sepanjang malam tersebut. Progesterex amat senang larut dalam minuman, akan “mencuci” agar simangsa tidak akan mengandung akibat dari perkosaan tersebut dan siperogol tidak bimbang untuk perlu menjalani ujian air mani dan DNA kemudian. Kesan dadah ini adalah K*E*K*A*L terhadap si mangsa. Prodesterex asalnya adalah untuk memandulkan kuda. Mana mana wanita yang mengambilnya, TIDAK AKAN MENGANDUNG SAMPAI BILA-BILA. Si durjana perogol, boleh memperolehi/ mendapatkan dadah ini dari pusat pusat haiwan atau mana mana universiti, dan ia diramalkan akan digunakan dengan berleluasa di kampus-kampus. Tolong edarkan maklumat ini kepada semua yang anda kenali, terutama teman wanita dan gadis remaja. Berwaspadalah apabila anda keluar, jangan biarkan minuman anda terbiar tanpa dijaga oleh orang yang anda percayai! P/S;;ingt semua kaum hawa berhati2 k...

life matter.

lately, what i've been through susah sikit nak percaya. well, it does happen tapi melly selalu je macam , eh betul ke ni? betul ke ni? haha. tapi, walau apa pun , melly  bersyukur sangat. tak kira la benda yang berlaku tu baik ke buruk because i believe perancangan Allah itu indah. apa yang berlaku semua ada hikmahnya. kan? kita hanya mampu berdoa dan Allah yang tentukan semuanya.kadang kadang tak semua yang kita mintak tu, Allah akan bagi. janganlah kita bersedih sebab Allah tahu apa yang terbaik untuk kita and apa yang dia bagi tu pasti ada kebaikannya suatu hari nanti. memang susah nak terima bila kita tak dapat apa yang kita nak, tp cuba je kalau kita terima dengan hati yang terbuka. someday, we will find the miracle behind it. anyway, i am so happy with my life today. hehe. melly harap, hari hari yang sterusnya pun, akan lebih baik dari harini. thinks with maturity and sabar with everything yang melanda.

you've a grown up girl melly, be strong and jangan jadi macam budak budak. dah tahu apa yang baik and apa yang buruk. so, pandai pandai la pilih lane nk hidup nanti. everything is on you! ingat pesan mama and papa, focus on your study before something else. capai cita cita dulu. be a successful and educated woman nanti. hehe. i am still and clearly a girl lagi setakat nih. haha. i'm not even 18 yet. live your life , nak enjoy tu boleh tapi berpada pada. life in a big city is challenging. apa pun possible to happen, so pandai pandai la kau jaga diri.

papa cakap hidup kita ni banyak stage. time study , kita study betul betul. nanti dah kerja and duit dah cukup, baru lah boleh nk bina family semua tuh. plus, bila dah ada family nih bukan senang and it is a very big responsibility and require a big commitment. pilih pasangan hidup yang boleh tanggung kita and bertanggungjawab. jangan mudah terpedaya dengan lelaki. hahahaha. bila papa cakap pasal marriage dengan melly, macam tak percaya je. haha. malu pun ada. kita ni, angguk je la tahu. haha. dah besar rupanya aku . masa kecik2 dulu, topik yang orang cakap ngn kita pun tak serious macam sekarang. now, everything yang orang cakap dengan melly regarding future and life.

nothing much to say. tangan ni pun dah lenguh, lain kali nanti story2 lagi. Bye :* muahh.

Tuesday, January 21, 2014

people. banyak ragam ;)

like what had been expected, mmg ada something behind the scene la semalam. kan? selalunya bila ada gathering or whatever function la, mesti ada yang terseliuh kat mana mana. haha. just one quest, why there must be a pulling face punya scene? aduhh, kalau la aku yang jadi director, i'll make sure takde scene yang bodoh macam tuh. hai cik kak, belajar tinggi tinggi, kerja pun okay la kan? takkan la simple thing like that pun tak boleh nak fikir? nak jgk jadi budak budak. please be matured? datang bulan? takkan la sampai macam tu sekali? haha. sampai ada kes KURUNG MENGURUNG bagai, alahai, i know that i am younger and tak patut nak cakap macam nih, and me myself pun mengaku, i am not a mature person yet. tp, melly takde la sampai bongok macam tu sekali. masalahnya , orang orang tua suka cakap pasal benda nih depan melly and tanya melly. oh my gucci, i'm only 18 and sriusly tak selesa nak cakap pasal org nih. orang tua pun satu, dah tahu dia bingai camtuh, lantak dia lah nak buat apa pun. kan? kalau nak complain about that woman, just have the conversation among the elders je laa. kalau cakap lebih lebih nanti kang, benda lain pulak yang jadi. so, for this kind of matter, better to be SILENT and blogging. haa, terlepas semua apa yang terbuku dalam hati semalam. haha.

future planning .

Bismillahirrahmanirrahim. okay, ni hanyalah imagination melly sendiri and in sha Allah terlaksana .

2014 - Foundation in Civil Engineering ( UNITEN )

2015 - 2018 - Degree in Civil Engineering ( UNITEN )
                    - Internship . *tambah pengalaman.

2019 - 2021 -  find job and work.
                    -  continue Master in Civil Engineering. (2 yaears maybe , MASSACHUSETTS)

then, buatlah apa yang patut. in sha Allah tercapai cita cita and misi dengan jayanya. haha. Amin. :)
for the time being, focus study sampai habis degree dulu. ingat pesan mama dan papa. seriously, i'm a lil bit afraid and really hope that i can take a good care of myself in the a big city of Kuala Lumpur. huuhh, quite a big challenging world. good luck babehh..

malam ni punya hal.

hye ain, aku tahu mu akan baca post ni, so nama mu aku mentioned. haha. malam ni rumah my aunt ada buat makan makan sikit. maulidur rasul kan? haha. tapi, aku terperuk kat rumah my nenek sebab malas nak pergi tempat ramai orang. haha. aku pun pelik sebanarnya dengan diri sndiri, kenapalah aku jadi macam nih? tapi, lantaklah orang nak kata apa pun. dah memang aku tak suka. sorry. aku bukan nak kurang ajar ke apa. tapi, suasana yang buat aku jadi macam nih. memang lah boleh jumpa family ramai ramai best lgpun bukannya selalu boleh buat gathering family. tp semenjak semua orang dah grown up nih, semua nya ada mood masing masing yang memang agak bingai! haha. dah la, malas nak cakpa banyak banyak. buat sakit hati je. duduk rumak nenek lagi tenang even sorang sorang. k bye!

Monday, January 20, 2014

university matter .

morning! okay, most of borang borang punya hal dah siap. starting from bank account sampai la setem hasil dah siap. so, tinggal medical check up je la yang last kena bersusah payah sikit. takde la susah sangat kut. small matter je tuh. hehe. so, after settle kan borang yang berlambak nih and semua payment, kita shopping! wah, bunyi shopping tu macam nak enjoy and habiskan duit banyak banyak, no! shopping personal stuff untuk masuk university nanti la. berpada padalah anda ye melly :) about two weeks to be home! then, off to kuala lumpur. whoaa! a big city .

my final decision and i am really sure that i will choose civil engineering. in sha Allah this is the best choice. when theres a will, theres a way right? we do not know if we don't try it. new things, is challenging. all you need to do is focus and believe that this is what have been written. in sha Allah, everything will run smoothly. for the time being, avoid and ignore unnecessary thing. focus on your study melly. goodluck to myself :) haha. tak sabar nak masuk U, tapi perasaan takut tu still ada.

no words for this.

seriously, i am so happy and i have no words to describe my happiness right now! but wait, this is the first time and should i reply back? oh no! i don't think so.not that easy!  just wait for the next ucapan la. hahaha. serious happy gila. wahh, mimpi indah la kut malam ni. even the word we have tonight not like the other night, just a simple and short chat, but it is totally powerful. haha.
k, nak tido. goodhight :* kiss untuk semua orang yg aku syangg!

Wednesday, January 15, 2014

please

I NEED YOU HERE NOW. PLEASE! THERE ARE TWO PERSON SENDING ME NONSENSE CHAT. I'M AFRAID :( I HOPE YOU ARE HERE AND I MISS YOU SO MUCH. PLEASE...

lastly, tenkiuu :)

HASLIZA YAACOB, thanks a lot dear for willingly to help me. i don't know how to repay you.

bertitik tolak drpd ucapan thank you tu, meh sini nak cerita hal sebanar. uyaii, sekarang ni pimples menyerang, dah la serang , siap bawak rombongan satu bas lagi. nk menumpang katanya. sakitnya hati ni. dah la datang tak diundang, nak menetap pulak. so, memandangkan kita ni seorang perempuan, mestila malu kan? so, mula lah misi mencari produk yang bersesuaian nak halau tetamu tanpa izin ni. cari punya cari, jumpa la senior yang ada masalah sama, dia pun recommend la produ yang dia pakai . nak dijadikan cerita, dia pun jual produk tu. bagai bulan jatuh ke riba la jawabnya. LASTLY, PROBLEM SOLVED.  haha. tpi, nak dipanjangkan lg story yang best gila nih, senior melly punya bank acc tu CIMB. malangnya, kat kawasan melly ni, tkde CIMB. kolot betul. haha. so, melly bersusah payah jadi pembanci hari ni, cari sape yang dekat ngan CIMB. tny punya tanya kawan2, last sekali, jumpa la si HASLIZA , ex-roomate masa kat kuala krai dulu. dia nak tolong melly bank in kan duit tuu. alangkah bahagianya, . kali ni baru lah masalah betul2 selesai. esok, senior tu post, tak sabar nak tunggu tibanya penghalau pimples tuu. nak cuba nad nak tengok hasilnya camne. hehe. juat wait and see. :)

BYE. <3 br="">

feeling like being neglected.

are you neglecting me? i hope you're not because if that happened i'm gonna be so disappointed. but, i understand your situation. you're quite busy right? being a university student is not as easy as we are before. i bet that life in university is much more challenging. maybe, i do feel that because i am boring at home. but itsokay, after this, me myself are going to be a university student to! so, i'm not going to feel the loneliness like how i feel right now. i hope so. okay friend, let we together strive to achieve our dreams and be a successful person in the future. i'm not going to be sad because i promise to myself that whatever happen think positive and my priority is to be happy. and i do believe that you will never forget me right? okay, i know that i can count on you. you've been a good friend to me.

haha. kesian kawan kawan aku terpaksa melayan kerenah aku yang macam budak budak ni. sorry okay sayang sayang sekalian. ME LOVE YOU GUYS SO MUCH :)

nothing much to say.#Bye :)

Tuesday, January 14, 2014

it do means something.

video


don't you worry about the distance, 
i'm right here if you get lonely
give the song another listen
close your eyes,
listen to my voice 
it's my disguise.

being left...

just me and adik ada kat rumah sekarang. mama n papa pergi rumah nenek sebab nenek sakit. sangatlah boring duk kat rumah. hmm, nasib baik la mama turunkan ilmu memasak sikit2. haha. boleh la bagi adik makan.

dear adik, you should be grateful sebab ada kakak yang mithali macam nih. haha.masih menanti surat dari uniten. bila nak sampai ni cik posmen oii? saya nak pergi buat akaun bank ni. ni la padahnya bila ic hilang, semua benda tergendala. maklumlah, tak buat kat pusat dia, sebab tu lambat siap2. ni gara gara papa tak boleh drive jauh la ni, buat dkt cawangan jpn je. 3 minggu kut baru siap. ni nak masuk universiti tkthu sempat siap ke tak. banyak benda lagi tak settle. minggu depan dah nak gerak kl so i hope everything goes smoothly. amin :) jangan lah buat kerja last minute melly. borang pinjaman mara bagai tak print lagi. aduhh, banyak benda betul. barang barang pun tak beli apa pun lagi.

thanks to all my aunt and uncle yang bersusah payah tolong melly siapkan evrything untuk masuk uni. terharu sangat. haha. also. thanks for the advice and everything la. you are all a perfect family. i'm glad to have such a very good, kind, caring and loving family.

Monday, January 13, 2014

a story to be tell.

a few more days left to be home. seriously, i don't feel like excited to go there. i hope, everything will be fine. mesti homesick kembali lagi ni :( ohh, please, melly jangan jadi manja sangat boleh tak? i really hope lepas ni takde dah masalah yang bingai like what i have in secondary school. taknak dah, please be matured. pergi university tuh, focus on your study. the world you are facing are bigger and more challenging than before. plus, engineering is not as easy as what you have previously. so, please ingat pesan parents tu.papa cakap, jangan nak lalai tak tentu hala. study tuu lebih penting. bukan tak boleh nak enjoy langsung, tapi jangan la sampai lupa diri bagai ye melly? bandar kot, jangan la culture shock pulak ye wahai diri. haha. macam mana la nasib aku nanti?

sebenarnya, rindu gila kat MRSM KUALA KRAI. uwwaaa :'( rindu classmate , girlfriends and especially FIVERS . hapar boleh jumpa dorang lagi lepas ni. walau pun berjauhan. there's nothing much to say, nanti tak pasal pasal pulak ada paip bocor. k bye dear blog yang willing to dengar everything. haha. goodnight blog sayang!


Friday, January 10, 2014

alhamdulillah :)

hi there. regarding the shortlisted punya hal, dah ada result dah. well, melly memang kena terima hakikat yang UTP is not going to be mine. and, as the replacement for the petrol station will be the power station, UNITEN. haha. alhamdulillah di atas rezeki Allah ni :)

but i still confuse; nak pergi ke tak? hmm, memang la dapat course engineering jgk tapi kat UNITEN takde petroleum :( yang ada kat sana electrical, chemical and civil. hmm, so macam mana. i'll be doing foundation for about a year then baru pilih course. ramai yang suggest suruh pergi lagi lagi friends, family start dr parents sampai la mak sedara bagai. mereka happy sangat to hear this. maybe this is the fate. ada la tu hikmah melly tak dapat UTP kan? takpe lah, dah rezeki ada kat depan mata, takkan nak tolak kan? maybe melly pergi kut. yes i'm happy to get the offer but tak se-happy kalau dapat UTP. hmm.. mimpi berkecai di tengah jalan  :( haha. okay, dah dah la pikir pasal UTP, UNITEN memberi sinar di sebalik kekecewaan. haha.
Bye!

Wednesday, January 8, 2014

apa nak jadi ?

pagi ni sangat bercelaru, mana tak nya dua hari berturut turut kena marah. sangat lah tak boleh diterima, kita dah la baru bangun, sakit otak tahu tak! tolong la, i'm not a child anymore. i know it's my fault tapi perlu ke nak bring back benda yang sama. boring tahu tak. nak menjawab? sorry, i'm not that kind. sakit hati tu memang la, tapi apa yang aku mapu buat, just keep silent until la tenang balik. takpe, tak lama lagi aku dah masuk university and dah hilang satu beban untuk mama ngn papa. i'm sorry for everything and after this, melly janji i will not be a burden to you anymore. ingat aku tak mampu nak solve problem sendiri? i can! aku dah besar la. aku pun tahu pikir baik buruk. seriously, aku taknak jadi anak yang derhaka. and Alhamdulillah Allah masih bagi aku tahap kesabaran yang tinggi. Ya Allah, aku mohon, tabahkanlah hatiku. lately ni, banyak masalah yang boleh buat aku jadi gila tau! lepas satu satu masalah datang. but, no matter what happen i choose to be happy.Happiness is a choice right?

well, melly dah pergi buat ic baru nak ganti yag hilang kat mana , melly pun takthu. first time, masuk balai polis buat report ic hilang. haha. macam lucu je kan? ahh, pape je la. as long as melly dapat ic balik. melly pun cuai sebab tak jaga baik baik benda yang penting camtuh kan? hmm, melayang RM80 hrini. haha. sabar je laa kan? nak buat macam mana lg. ni la padahnya kalau cuai. dah la demam, kena marah pulak. ada plus package siap penderitaan aku. aduhh, sabar la wahai hati. bye!

apakah semua ni?

hi there people! okay, bertitik tolak drpd result UTP yang agak mengecewakan melly tuh, haha. melly ada cek balik dalam laman web mara and as expected, i'm still the shortlisted. ingat melly sorg je yang dapat jawapan yang sengal camtu, tp rupanya ramai jugak geng yang senasib. haha. serious stress tunggu benda camnih tau. and, bila cek balik dalam group MRSM Se-Malaysia Batch 1996, ada la sorang makhluk ni post regarding the shortlisted punya hal. malas la nak taip, takde laa panjang sangat tapi dah teknologi semakin maju kan, print screen je la. haha. bongok la melly ni, benda camtuh pun nak cakap kan? haha.



okay, seperti yang tertera , yang still lagi shortlisted tuh, boleh check hari Jumaat ni , 11.01.2014. okay, so sekarang, melly harap sangat sangat that i do not have to wait any longer. bukan apa, act dah agak kecewa kan, so, nak tunggu pun malas. tp, dah ada berita pasal ni kita carry on je la penantian ni kan. kalau dapat kat tempat lain pun, maybe melly tak pegi kot because my heart belongs to UTP. melly akan tunggu result spm and try apply UTP one again through SPC MARA as promised to my BFF. in sha Allah, kalau ada rezeki, dapatlah kan. and i will also and definitely applu UPU. hmm, harap nasib mell baik bila dah dapat result nanti. hehe.

to my friend yang dah officialy jadi University student tuh, take care ye sayang sayang sekalian. belajar elok elok and jangan mensia siakan peluang yang korang dah dapat and impikan. melly tahu kawan kawan melly nih tahu buat keputusan yang terbaik untuk diri masing masing, i'll never forget my super duper awesome fivers and hope that we can still keep in touch sampai tua :) haha. 

Friday, January 3, 2014

sedih. :(

guys, guess what? harini result UTP dah keluar and i can't make it. serious kecewa and sedih gila. berapa jam aku nangis. mana tak nya, ramai kawan kawan yang tny aku ok ke tak? terharu sangat dengan dorang. hmm, apakan daya, hasrat tak tercapai. takpe, rezeki Allah ada kat mana mana je kan? i know that Allah had planned something better for me. tp, walaupun aku tak dapat, aku bersyukur sangat sebab Allah makbulkan doa aku. Rafiq ngn Miyo dapat UTP. aku happy sangat utuk korang. walaupun, aku takde kat ssana bersama korang, tp, aku akan selalu igt korang yang selalu cakap ngan aku pasal UTP. hehe. okay? tahniah sekali lagi kat kawan kawan aku yang lain tuh.

serious terharu dengan classmate aku yang sama sama mintak UTP.

Miyo ; melly aku tahu keajaiban akan berlaku. mu mesti dapat UTP. "sayang, apa yang ajaibnya. ni bukan cerita dongeng la, dah takde reeki nak buat macam mana" aku nangis ni , kenapa mu tak dapat. aku nak kawan ngn sape ?
"rafiq kan ada, aku takde, dia rafiq still lagi ada"

Rafiq ; kau dapat tak? "rafiq, aku tak dapat" yeke? " yela , aku dah cek tadi" ohh, tkpe la , kau mintak lepas result , jadi junior aku. "haha, in sha Allah ". kau ok tak? "aku ok la. takdok gapo pun. doh takdok rezeki aku " nt try la mtk utk post, mesti dapat sbb nama kau dah ada kat pra. "haha, in sha Allah"

Wednesday, January 1, 2014

post kalut kalut.

hi there. serious takde masa nak posting2. well, i've been busy with mama punya satay bisnes. so, alang alang ada kat rumah ni, tolong laa kan? haha. sampai sekarang, result utk student yang apply UTP still lagi shortlist and rasa macam sakit hati sangat tau. mana tak nya, orang bersusun susun post dalam fb regarding spc. yang kita ni, terpkapai kapai lagi. serious cuak! haha. setiap pagi, dengan harapan yang membina je aku bangun , bukak website mara, mengharapkan ada jawapan yang pasti. tp, aku rasa dah dekat seminggu aku asyik baca ni je dr website mara "Permohonan anda telah disenarai pendek. sila semak status dari semasa ke samasa" . sabor je laa kan. kalau ada rezeki tu in sha Allah dapat. amin banyak2. rezeki Allah ada di mana mana melly. harapan aku bia sama sama dapat UTP with my classmates, miyo and rafiq. and also abe muzammil. okay, dah dah la dengan cerita sedih aku ni.

okay, meh sini nak share happy story regarding my beloved girlfriends ni;
sayang sayang, congrats sebab manage to get SPC/DC . bila pergi tempat baru tuu, please take a good care of yourself okay? if theres anything, just give me a call and you can text me anytime. aku sayang sep mu tau! and one more thing, jamgan lupakan geng 1013 ea? haha. you guys are the best. suit yourself well dear. study to the fullest. nanti habis study, kita enjoy puas puas. love you guys :*

Noormastura binti Mat Hussin - KPTM Ayer Molek, Melaka
Siti Fatimah Azzahra binti Diami - KPTM somewhere kat Perak.
Nur Yusra Nina bt Ahmad Khazim - KPTM Kuala Lumpur
Nik Nor Ezaty binti Nik Mohd Azlan - KPTM Kuala Lumpur.
Nurul Afifi bint Mamat - shortlist UniKl Mestech, Melaka
Nur Hafizah bt Hasumin - shortlist UniKl Mestech, Melaka
Melissa Juliana bt Mazuki (selfie) - shortlist Universiti Teknologi Petonas.

to my dear Fify and Pijoh, sabar okay sayang? in sha Allah ada rezeki kita. Amin.

#Bye .